Apa Bahan Aktif Dalam DerMags Yang Membantu Kulit Anda Jadi Sihat? Jom baca

DerMags merupakan produk berdasarkan kajian PhD Dr. Mariani. DerMAGs adalah produk penjagaan kulit yang telah melalui kajian pakar selama bertahun-tahun di Malaysia dan juga Korea Selatan.

DerMags menggunakan teknologi yang menggunapakai Alpha-MAGs ( Apha mangostin niosomes) sebagai satu nanocarier dan penetration enhancer. Dengan kata mudahnya, alpha mags ini bertindak sebagai bahan penyerapan dan  ejen penambahbaikan kulit. Tugasnya ialah mengembalikan kulit kepada keadaan optimum kembali dan menghalang dari kemerosotan kulit.

Lebih hebat lagi ia merupakan satu nanocarier yang bermaksud ia lebih kecil dari saiz sel kulit. Ini membolehkan ia meresap masuk kedalam sel kulit itu sendiri. Ia bukan sekadar merawat kulit, tetapi merawat sel kulit, mengembalikan sel kulit supaya menjadi tip top. Apabila sel kulit tip top, maka kulit memang akan berada dalam keadaan terbaik dan sihat.

 

Alpha-MAGs ialah merupakan satu penemuan baru produk penjagaan kulit yang menawarkan pemutihan dan anti penuaan sekali gus. Dengan DerMAGs ni, nenek boleh menjadi lebih  glowing dan flawless dari cucu sendiri.

Jika anda mendapati kulit anda sudah tidak sekata, kulit muka nampak kusam dan mula mempunyai bintik-bintik hitam, maka inilah berita baik bagi anda. Dalam kajian yang dijalankan, didapati Alpha-mangostin ini merupakan satu agen penghalang tyrosinase yang merupakan agen penghasilan melanin dimana ianya menjadi punca kepada pigmentasi dan jeragat.

Apabila umur meningkat, melanin dalam kulit akan menjadi bertambah aktif dan mula menghasilkan bintik-bintik hitam dengan lebih banyak. Kulit juga akan menjadi semakin kering kerana ia tidak lagi menghasilkan sebum yang secukupnya. Hasilnya, kulit mula menjadi berjeragat,  kusam, berkedut dan hilang kekenyalan.

Dengan memperlahankan penghasilan melanin, kulit akan dapat di pulihkan kembali dari masalah tona yang tidak sekata, pigmentasi dan juga jeragat. Tindakan bahan aktif alpha-mangostin pula menjadikan kulit anda muda kembali  dan remaja kembali.

 

 

DerMAGs juga  bertindak memperlahankan aktiviti sel tyrosinase dan sel melanoma B16F1. Sel melanoma ini adalah sel yang menyumbang kepada kanser kulit. Dan memandangkan kita mempunyai cuaca yang semakin hari semakin panas, serta pencemaran udara dan air yang disekeliling kita yang agak tercemar, semakin ramai yang menghadapi risiko tinggi untuk menghidap kanser kulit. Alhamdulillah, kita ada alternatif yang selamat untuk mencerahkan kulit, menghalang penuaan dan memperlahan tindakbalas sel sel melanoma B16F1 dari menghasilkan ejen kanser dalam kulit.

Dalam pasaran sekarang, hampir semua bahan pemutih kulit menggunakan bahan kimia, dan bahan kimia ini mensasarkan kepada memecahkan konsentrasi melanin supaya pigmentasi dan jeragat tidak berlaku. Kesan pemutihannya memang nampak berlaku dengan sangat cepat. Walaubagaimanapun, ia juga membawa bersamanya kesan toksikologi yang tinggi. Ini sememangnya mendedahkan anda semua kepada risiko kesihatan yang tinggi. Dengan penggunaan berterusan bahan pemutih yang bersifat menghakis ini, kulit anda akan semakin menipis, semakin sensitif dan ternampak kemerahan disebabkan hakisan bahan pemutih tersebut. Pada peringkat ini, kulit anda akan merasa pedih bila disentuh ataupun memakai sebarang produk lain.

Jadi, berusahalah untuk mencari ilmu sebelum kita memilih produk yang kita nak sapu ke muka kita yang tidak ternilai ini. Pentingnya ilmu ni dapat selamatkan duit anda beribu ringgit kerana kos rawatan bagi muka yang dah teruk dek kosmetik yang tidak selamat adalah tinggi. Jadilah pengguna yang bijak!

 

Nak dapatkan Consultation dari Team DerMags? Klik gambar dibawah.http://tipsihatcantik.com/freeconsult/

Dapatkan Tips, Promosi Dari Kami

Subscribe ke Mailing List Kami Untuk dapatkan info lanjut dari Kami Tentang Skincare dan Wajah Anda

Terima Kasih kerana melanggan Mailing List Tips Sihat & Cantik

Something went wrong.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.